READ MORE

“Agar Allah menyempurnakan kepada mereka pahala mereka dan menambah kepada mereka dari karunia-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Mensyukuri.”(QS. Fathir:30). “Sesungguhnya jika kamu bersyukur, niscaya Aku akan menambah nikmat kepadamu, tetapi jika kamu mengingkari (nikmat-Ku),maka pasti azab-Ku sangat berat.”(QS.ibrahim [14]:) Syukur itu diwujudkan dalam tiga aspek : Syukur dengan hati, yaitu menyadari dan menyakini […]

Uncategorized

Bersyukur

READ MORE

Apabila saya rasa coding memeningkan, susah, dan buntu.. saya akan berhentikan semua yang bermain di minda dan pesan pada diri, kalau ZUHDI boleh buat, aku patut boleh buat lagi baik! Mesti cik tuan puan dan rakan-rakan semua tak kenal siapa Zuhdi. Nama kawan saya nie Zuhdi Najib. Saya pun tidak pernah mengenali Zuhdi sebelum ni. […]

Uncategorized

Aku Bukan OKU !

READ MORE

test //Masukkan kod u alls di sini. Contoh: int main() { return 0; // untuk memberi return(0) } int main() { return 0; // untuk memberi return(0) } (function() { try { prettyPrint(); } catch(e) { var scriptId = ‘prettyPrinter’; if (document.getElementById(scriptId) === null) { var elem = document.createElement(‘SCRIPT’); elem.id = scriptId; elem.onload = function() […]

Uncategorized

Inspirasi Hidup

READ MORE

Percaya atau tidak inilah perkara yang paling sukar untuk seseorang lakukan atau berubah. Disiplin ni bukan sekadar diaplikasikan di sekolah sahaja tetapi ia termasuk juga dalam banyak aspek kehidupan. Hatta benda sekecil-kecil perkara seperti menjaga makanan yang masuk ke dalam badan, aspek kesihatan dan kecergasan, waktu bangun pagi, waktu tidur, waktu makan itu semua mencerminkan […]

Uncategorized

Benda Paling Sukar Untuk Orang Lakukan Adalah Berdisiplin

READ MORE

Bila Kita Kata Nak Jadi Orang Berjaya Automatik Akan Dapat Label Materialistik! Tamak! Zass! Siapa pernah kena macam ni? Saya pernah kena label macam ni juga. Tapi saya yakin bukan semua rakan saya yang berniaga begitu. Sebab kami diajar oleh guru yang sama. Bila saya menyatakan hasrat untuk berniaga dan kami diajar bagaimana untuk buka […]

Uncategorized

Orang Kaya Berjaya, Materialistik! Tamak!