READ MORE

Rina dah sampai ofis di Cyberjaya. Dan on-kan laptop sebab nak mulakan kerja. Biasalah semua orang pun sama kan? Kemudian keluar pop-up untuk Iphone Cloud. Rina key-in password, salah. Try lagi… Salah lagi.. Ish hati mula nak serabut. Teringat pesan Rina pada Anis. Jangan letak password yang kita tak biasa guna. Pakai yang mama dan […]

Rina Diary

HANYA KERANA PASSWORD IPHONE

READ MORE

Rina pernah buat Tips Card yang menunjukkan cara nak import dan sync database customer dengan GMail. Di sini Rina kongsikan susunan table dan column untuk rujukan kawan-kawan. Ikuti tutorial ni sampai habis ya. Yang nak tgk di Youtube pun ada. Cikgu akan upload di Channel Shahrina Shaharin. Jika rasa terganggu boleh off-kan audionya.

Facebook Marketing

Backup Database to Google Contact

READ MORE

Siapa kata tak boleh…? Boleh je. . Abah balik dari England selepas PhD. Dia balik, 2 tahun abah cuma guna motor pergi kerja. Kereta pertama abah masa tu Fiat. Abah bayar tunai, jadi LHDN tak kejar sebab harga kereta pun kurang RM3k. Kecil comel je kereta tu. Fiat Punto 1.3. . Kereta tu dua pintu […]

Abah

Mana Boleh Beli Kereta Tanpa Loan?

READ MORE

Maafkan Rina awak, bukan Ina sengaja memutuskan silaturrahim kita. Tapi berada dekat dengan mu benar-benar melukakan hati ini. Aku penat menyeka air mata, memujuk hati, kelukaan lama berdarah kembali. Kau dekat, namun tetap jauh. Ina tahu awak tak sengaja membuatku terluka. Ina tahu awak tak sengaja membuatku menangis. Tapi kelukakan ini tetap hadir juga. Aku […]

Uncategorized

Jika benar Kau ditentukan untuk Ku, Permudahkanlah jodoh dan pernikahan kami

READ MORE

#inspirasi #ShahrinaShaharin Telah banyak kelas, seminar, kuliah saya pergi. Tapi adakalanya masih ada tercetus rasa marah sesekali. Terlepas bisikan hati yang kurang enak. Saya cuba tanya pada diri. Nak tanya siapa ye, kalau kita masih lagi ada keladak-keladak? Kemudian dalam diam hati saya berbisik semula kepada saya. Saya teringat apa Prof Dr Muhaya dan Uztaz Pahrul […]

Uncategorized

Akhlak, Amal, Akidah